keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Viikon vinkki: Kasvisto-tunika

Kevät on houkutellut ompeluinnostuksenkin hereille. Alkuvuodesta olen ihastellut mitä ihanampia kotimaisia kasviaiheisia kuoseja verkkokaupoissa ja nyt työn alle pääsi Majapuulta tilaamani Leena Rengon suunnittelema Kasvisto-kangas. Kangas muistuttaa vanhaa koulun mustapohjaista kasvitaulua, ehkä kuosissa on tavoiteltu niittyleinikin olemusta. Kangas on minusta oikein sopiva viljelyintoilijalle, omalla palstallanikin niittyleinikin alkuja riitti viime kesänä ihan riesaksi asti.

Päätin tehdä kankaasta tunikan Ottobre 2/2017 lehden Hideaway-kaavalla. Lisäksi tarvitsin mustaa trikoota, joka sekin löytyi Majapuulta. Kankaan leikkuu vaati hieman ajattelua, että kukat kohdistuivat hyvin tunikaan. Leikkasin vain etu- ja takakappaleen ja taskupussit Kasvisto-kankaasta, hihat ja sivuetukappale tulivat mustasta trikoosta. Tunikan alkuperäisessä kaavassa on huppu, mutta sitä en halunnut tehdä.

Ompelu aloitettiin taskuista ja edettiin hihojen ja sivusaumojen ompelulla kanttauksiin ja päärmeisiin. Ja kas, valmista tuli! Tämä tunika päällä voi sitten käydä kastelureissuilla palstalla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti