maanantai 8. toukokuuta 2017

Palsta x2

Viikkoon mahtui tavoitteiden saavuttamisia ja yllätyksellisiä käänteitä. Sain perjantaina vihdoin viimeisenkin palan palstaa perattua ja sekös, jos mikä tuntui hyvältä! Pääsin kaivamaan käytävät esiin ja tekemään penkkejä kylvöksiä varten. Penkkejä tuli enemmän kuin olin suunnitellut! Palstan ympärille laitettiin samalla juuriestenauha. En tiedä, onko siitä hyötyä, mutta rajaa se ainakin tontin selvästi.

Yllätyksellistä oli se, että saimme myös viereisen palstan käyttöön mieheni halutessa vuokrata vapaana olleen palstan! Suunnitelmat menivät osaksi uusiksi, nyt en laitakaan alkuperäiselle palstalle oleskelutilaa, vaan se on puhtaasti viljelyssä. Laajennuspalsta on onneksi hyvässä kunnossa eikä varsinaista kunnostustyötä tarvitse tehdä. Tilaa on nyt aarin sijasta kaksi, mikä antaa mahdollisuuden tilaavievienkin kasvien viljelyyn. Maisseja laitoin heti esikasvatukseen, vaikka kevät ei lupailekaan sille otollista säätilaa. Ostin käytetyn pöydän ja pari tuolia palstalle.

Penkit on nyt siis hahmoteltu pastoille ja nyt sitten odotellaan lämpimämpiä säitä, että pääsisi myös kylvämään. Laajennuspalstalla on pientä perkaamista, säleikköjen asennusta ja maan tasoitusta. Vanhan kompostin voisi pengastaa ja katsoa, joko pohjalla olisi multaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti