torstai 15. helmikuuta 2018

Kanawokkia kiinalaisen uuden vuoden kunniaksi

Tein inventaarion pakastimeen ja huomasin, että palstan sadosta ylivoimaisesti eniten on jäljellä lehtikaalta. Olen sitä kyllä jo ujuttanut kasvissosekeittoihin, jauhelihakeittoihin ja -kastikkeisiin, mutta uusia kohteita olisi hyvä löytää. Kiinalainen uusi vuosi on käsillä, joten sen kunniaksi kanawokkia palstan kasviksista, mukana myös lehtikaali.

Kanawokki

500 g maustamattomia broilerifileitä

Marinadi:
2 rkl soijakastiketta
2 tl seesamiöljyä
1 rkl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl maissijauhoja

Kastike:
1 tl sambal oelek chilitahnaa
2 tl riisiviinietikkaa
4 rkl Hoisin-kastiketta
2 tl sokeria

Kasvikset:
2-3 porkkanaa
1 paprika
1 iso sipuli
pieni rasiallinen herkkusieniä
2 dl pakastettuja ryöpättyjä härkäpapuja
1-2 dl pakastettuja lehtikaalisuikaleita
1 dl cashewpähkinöitä
1 rkl seesamiöljyä paistamiseen
1/2 dl vettä

Paketti pikanuudeleita.

1. Valmista marinadi ja pilko broilerit esim. saksilla marinadin joukkoon. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
2. Suikaloi porkkana, paprika ja sipuli ohuiksi tikuiksi
3. Siivuta herkkusienet
4. Ota härkäpavut ja lehtikaali sulamaan
5. Valmista kastike pieneen astiaan
6. Paista marinoituneet broilerinpalat paistinpannulla lähes kypsiksi. Siirrä syrjään odottamaan.
7. Paista tuoreita kasviksia seesamiöljyssä ja lisää joukkoon myös härkäpavut ja lehtikaali
8. Lisää joukkoon cashewpähkinät, kastike ja vesi, sekä paistetut broilerinpalat.  Sekoita ja anna hautua nuudeleiden valmistuksen ajan.
9. Valmista pikanuudelit ohjeen mukaan ja lisää halutessasi mukaan pannulle





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti