keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Viikon resepti: Luumuraparperihillo

Osan raparpereista päätin käyttää hillon tekemiseen talven varalle. Luumuraparperihillo on tuttu lapsuudestani, sitä laitettiin täytekakun väliin samoin kuin kääretorttuunkin. Se on kivan kirpeää, vaikka luumu hiukan pehmentääkin makua. Voisi sopia myös banaanin kanssa kakun väliin. Ja tietty sitä voi syödä puuron kanssa.

Luumuraparperihillo

0,5 l vettä
1 l raparperinpaloja
1 pss (200g) kivettömiä kuivattuja luumuja
1,5 dl sokeria

1. Kuori ja paloittele raparperit.
2. Kiehauta vesi, lisää raparperin palat ja keitä hetki.
3. Lisää luumut ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin tunnin kunnes raparperien ja luumujen rakenne on hajonnut. Sekoita välillä.
4. Lisää sokeri, sekoita ja anna liueta hetki.
5. Soseuta hillo tasaiseksi sauvasekoittimella.
6. Anna jäähtyä, purkita pieniin rasioihin ja pakasta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti