maanantai 17. heinäkuuta 2017

Kurpitsat kukkivat

Eletään heinäkuun puoliväliä ja pikkuhiljaa palsta alkaa olla viljellyn näköinen. Muutama päivä sitten tulleet sateet selvästi taas piristivät kasvustoja.

Hyvät uutiset: Peruna kukkii ja samoin sen kanssa samaan vakoon kylvetyt härkäpavut. Vielä on ole testannut, joko mullasta löytyisi syöntikokoisia potaatteja. Kurpitsat kukkivat, samoin kurkku. Mansikoissa on raakileita, samoin marjapensaissa, karviaisissa ja vadelmapuskissa. Maa-artisokat alkavat olla jo metriä korkeita. Harson alle kylvetyt porkkanat ja palsternakat ovat kasvaneet rehevästi ja ovat paljon pidemmällä kuin myöhemmin kylvetyt porkkanat. Sipuleista on saanut jo maistiaisia. Retiisien maastanostolla olisi jo kiire. Palmukaalit alkavat vihdoin saada kasvamisen jujusta kiinni ja ovat pötkähtäneet paljon. Niitäkin on maisteltu, kuten myös pinaattia, lehtisalaattia ja parsasalaattia.

Huonot uutiset: Palstallamme on pariin kertaan vieraillut kavioeläimiä. Viimeisimmällä kerralla niiden/sen suuhun oli päätynyt mangoldia, punajuuren naatteja, herneenversoja ja parsasalaattia. Lisäksi joku eläin oli syönyt myös mansikan raakileita. Laitoin mansikoille verkon, jospa se estäisi lintuja ainakin. Peuroja vastaan ei taida tepsiä kuin aitaaminen. Herneet marrastavat vieläkin, joko kuivuuttaan tai muuten vaan. Sipuleiden versojen kärjet ovat keltaisia, lieneekö typen puutetta? Rucolat kukkivat ja ovat aivan reikäisiä, samoin pinaattikiinankaali. Osa salaateista ei koskaan itänyt. Maissit ovat vieläkin aivan minejä.

Että tämmöistä tällä kertaa. Uudiskylvöjäkin tein juuri ennen sateita, eli tulossa on lisää salaatteja, mangoldia, tilliä, korianteria, pinaattia, punajuurta ja vihersipulia. Revin kukkivat rucolat ja pinaattikiinankaalet pois ja kylvin uuden satsin tilalle. Odottamassa on vielä vihannesportulakka, jonka kylvän loppukuusta.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti