keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Viikon resepti: Lehtikaali-tonnikalacannelonit

Tänä vuonna palsta ei ole tuottanut vielä sirkkalehteäkään, joten on viikon reseptissä on turvauduttava viime vuoden satoon. Kasvatin viime kesänä kukkapenkissä lehtikaalta, jonka suikaloin syksyn tullen pakkaseen. Lehtikaali ei ole pakastamisesta tietääkseen ja soveltuukin siten salaatin korvikkeeksi keskellä talveakin. Tällä kertaa käytän sitä kuitenkin cannelonien täytteenä yhdessä tonnikalan kanssa. Cannelonien teko vaatii vähän käsityötä, itse olen käyttänyt pikkulusikkaa apuna täyttämisessä. Täytettä voi jonkin verran jäädä, ja sen joukkoon voi esimerkiksi lisätä pari kananmunaa ja paistaa munakkaaksi.

Lehtikaali-tonnikalacannelonit

12 cannelonin kuorta

Täyte:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 prk tonnikalaa paloina vedessä
1/2 l suikaloitua lehtikaalta
1 pkt yrttituorejuustoa
suolaa
mustapippuria

Kastike:
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk ruokakermaa
1 tl basilikaa
suolaa
mustapippuria

Päälle:
75 g juustoraastetta

Valmistus:
1. Pilko sipuli ja valkosipuli
2. Valuta vesi pois tonnikalapurkeista
3. Sekoita sipuli, valkosipuli, tonnikala,lehtikaali ja tuorejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Voitele lasagnevuoka
5. Täytä cannelonit täytteellä ja lado vierekkäin vuokaan
6. Valmista kastike sekoittamalla paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Lisää mausteet.
7. Kaada kastike cannelonien päälle
8. Ripottele päälle juustoraaste
9. Paista 200 asteessa n. 35 min uunin alatasolla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti