keskiviikko 3. helmikuuta 2021

Bataattidahl

Helmikuu on vaihtunut talvisissa merkeissä. Valo lisääntyy, ja kauppoihin on tullut taas siemenständit. En vielä innostu, vaan käyttelen vielä viime kesän satoa pois. Tähän ruokalajiin upposi punasipuleita ja uudenseelannin pinaattia. Bataatti on kyllä pirtsakan värinen, ja yhdessä punaisten linssien kanssa se muodosti kivan kontrastin tummanvihreän pinaatin kanssa. Ja se tuoksu! Jeera ja seesaminsiemenöljy, mikä basaaritunnelma!

Bataattidahl

2 bataattia
2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
n. 2 cm pala tuoretta inkivääriä
1,5 tl kurkumaa
1,5 tl jeeraa
1 dl punaisia linssejä
0,5 dl bulguria
7 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl pakastettua pinaattia
paahdettua seesaminsiemenöljyä

1. Kuori ja pilko bataatit sentin parin kuutioiksi
2. Pilko punasipulit, valkosipulinkynnet, chili ja inkivääri mahdollisimman pienenksi silpuksi.
3. Kuullota punasipulisilppua hetki seesaminsiemenöljyssä paistinpannulla
4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja inkivääri ja paista noin minuutti
5. Lisää kurkuma ja jeera ja paista noin minuutti.
6. Lisää pannulle bataattikuutiot, vesi ja kasvisliemikuutio, sekoita
7. Lisää linssit ja bulgur, sekoita
8. Kiehauta ja hauduta sitten 20 minuuttia pienemmällä lämmöllä kansi päällä
9. Lisää pinaatti ja anna hautua vielä 5 minuuttia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti