keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Vietnamilaiset kesärullat

Hellettä tuntuu riittävän ja lämpimän ruoan ajatteleminenkin alkaa jo hikoiluttaa. Kylmää ja raikasta olisi kiva syödä ja juoda. Päätin siis vääntää muutaman vietnamilaisen kesärullan! Näihin saa käytettyä palstan satoa monipuolisesti. Palan painikkeeksi voi juoda vaikka kylmää minttujääteetä.

Vietnamilaiset kesärullat (4 kpl)

pyöreitä riisipaperiarkkeja
vermiselliä
pieniä katkarapuja
1 porkkana
1 kurkku
1 avokado
salaattia
korianteria
minttua

Maapähkinäkastike:
4 rkl maapähkinävoita
2 rkl hoisin-kastiketta
2 rkl sokeria
vähän sambal oelek -chilitahnaa
1 dl vettä

1. Tee ensin maapähkinäkastike sekoittamalla ainesosat hyvin keskenään. Säilytä jääkaapissa.
2. Ota n. 20 katkarapua sulamaan
3. Kypsennä vermiselli pakkauksen ohjeen mukaan, valuta ja huuhtele kylmällä vedellä
4. Viipaloi porkkana, kurkku ja avokado
5. Huuhtele vihannekset
6. Laita esim. paistinpannulle lämmintä vettä ja uita riisipaperiarkkia vedessä, kunnes se vähän pehmenee
7. Nosta riisipaperiarkki esim. tarjottimelle ja lado täytteet alareunasta alkaen: vermiselli, salaatit, kurkku, porkkana, avokado, katkaravut, yrtit
8. Rullaa ensin yksi kierros, taita sivut sisään ja rullaa pötkyläksi. Toimi aika nopeasti, sillä riisipaperi kuivuu helposti
9. Säilytä kostealla paperilla eroteltuina, etteivät tartu toisiinsa
10. Dippaa kesärullaa maapähkinäkatikkeeseen tai valmiiseen makeaan chilikastikkeeseen ja nauti!






1 kommentti:

  1. Oi näyttää hyvältä. Juuri täydelliseltä kesäruualta!

    https://www.siirikiviharju.com

    VastaaPoista