tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kuivuutta ja vihdoinkin sateita - ja satoa!

Vettä ei täällä suunnalla tullut kuin muutamia tippoja puoleentoista kuukauteen ennen juhannusta. Kasteltua on siis tullut paljon ja siitä huolimatta monet kasvit eivät itäneet ollenkaan. Kurkut kituuttivat, samoin salaatit ja maustekasvit. Sen sijaan lantuilla ja porkkanoilla näytti menevän ihan hyvin. Juhannusviikolla sitten vihdoin alkoi tulla sateita, ja nyt heinäkuussa lisää. Ihanaa, sillä kasvit ovat virkistyneet kasvussaan!

Hallakin vieraili palstalla alkukesästä, ja vei perunanvarret, kesäkurpitsat, pavut ja osan kurkuista. Plääh, eipä olisi uskonut, kun oli niin lämmintä kuitenkin. Kylvin kesäkurpitsat ja kurkut siemenestä uudelleen, mutta eipä onnistuneet nekään. Perunat tokenivat ja ovat työntäneet uutta vartta, ja pavuissakin näkyy uusia lehtiä.

Nyt sateiden alettua on alkanut myös rikkaruohojen kasvu. Perattavaa riittää, ja tuntuu, että yön aikana kasvaa aina uudet rikat nypittyjen tilalle. No ehkei sentään, mutta ehkä silmä vaan ohittaa jotkut rikkaruohot ja sitten seuraavana päivän uusin silmin katsottuna ne taas huomaa. Peltohatikkaa näkyy edelleen paljon, samoin orvokkia ja apilaa. Juolavehnää ei onneksi ollenkaan.

Vadelmat on saatu siirrettyä riveihin kasvamaan, ja siirrosta huolimatta niihin on tulossa paljon marjoja. Kimalaiset ovat olleet ahkerina, ja nyt ensimmäiset marjat ovat kypsiä. Mansikoita ollaan saatu maistella myös, vaikka mitään suurta satoa ei niistä vielä tullut. Myös herukoiden ensimmäiset marjat on syöty. Herneenpalot pullistuvat pullistumistaan, ja kohta on niidenkin aika. Palsta alkaa kääntyä satomoodiin!


1 kommentti:

  1. Meillä on edelleen tosi kuivaa ja kastelu on käynyt työstä. Minulla vähän samoja kokemuksia huonosta itämisestä tänä kesänä. Salaatit itivät lopulta, mutta kasvavat edelleen kituen. Mutta ihanaa kun aina jotkut kasvikset onnistuvat ja alkaa jo vihdoin saada satoakin.😊 Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista