tiistai 14. marraskuuta 2017

Viikon resepti: Punavuoka

Koska joulu lähestyy kovaa vauhtia, tehdäänpä tällä kertaa punaista ruokaa. Kauriit napostelivat puna- ja raitajuurieni naatit alkukesästä, mutta sain kuitenkin satoa niistäkin. Syötyjen naattien tilalle kasvoi uusia ja juuriinkin kehittyi syötävää. Punajuurina mulla oli tänä vuonna pitkulaista Cylindaa. Raitajuuri oli perinteisemmän mallinen. Raitajuuri on raakana ihanan polkkakarkkimainen, mutta selkeä kaksivärisyys häipyy kuumennettaessa. Maku on kuitenkin kuin punajuurella.

Punavuoka

400 g raitajuurta
400 g punajuurta
400 g punasipulia
400 g naudan jauhelihaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 tl provencen yrttimausteseosta
1 tl oreganoa
150 g sinihomejuustoraastetta
1/2 kasviliemikuutiota tai 1 tl Vegeta-kasvisliemijauhetta
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta

1. Kuori ja paloittele raitajuuret, punajuuret ja punasipulit siivuiksi tai lohkoiksi
2. Paista paloja öljyssä n. 20 minuuttia miedolla lämmöllä
3. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteseoksella ja kaada kulhoon odottamaan
4. Paista jauheliha ja mausta suolalla, pippurilla ja oreganolla
5. Kaada kasvisten joukkoon, sekoita
6. Valmista sinihomejuustokastike sekoittamalla kasvisliemi veteen. Jos käytät kasvisliemikuutiota, käytä kuumaa vettä. Sekoita joukkooon sinihomejuustomuru.
7. Kaada kastike kasvisten ja jauhelihan joukkoon, sekoita ja kumoa uunivuokaan
8. Ripottele päälle juustoraastetta
9. Paista 175 asteessa 45 minuuttia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti