sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Kaivelua

Viime viikonloppuna lämpötila kiipesi melkein kymmenen astetta plussan puolelle ja päätin lähteä kaivuuhommiin palstalle. Olipas se muuttunut, kun pakkanen oli lakastuttanut viimeisetkin kasvit. Kehäkukat reprottivat ruskeina ja auringonkukat roikottivat päätään. Palstalle jääneet palmukaalit olivat nyt menneet parempiin suihin, samoin olivat kelvanneet palsternakan naatit ja jopa peittämättömät mansikanruusukkeet. Voi kauniit kauriit, kai sitä on pakko jonkinlaista aitaa palstan ympärille keväällä väsätä.

Varsinainen homma oli siis kaivaa puoli riviä palsternakkaa ja porkkanaa pois maasta. Lapiolla avittaen se sujui ihan hyvin. Lisäksi mukaan kaivettiin yksi juurakollinen maa-artisokkia. Hieno saalis olikin. Maa oli kivaa savilöllöä ja saappaisiin kertyi aikamoinen kerros mutaa. Onneksi nyt ruohon lakastuttua läheisen puron varteen pääsi paremmin ja saappaat sai uitettua puhtaaksi juoksevassa vedessä.

Tämä taisikin olla viimeinen käynti palstalla pitkiin aikoihin. Maa-artisokkia käyn varmaan vielä kaivelemassa, jos vaan säät antavat myöden. Kalkituksen taidan tehdä vasta keväthankien päälle, sen verran ikävää tuo savivellissä rämpiminen oli. Nyt maa saa levätä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti