lauantai 14. lokakuuta 2017

Viikon resepti: Hunajakasvikset

Uunissa paahdetut kasvikset sopivat monen ruoan kylkeen. Tällä kertaa suikaloin pellille erivärisiä porkkanoita, palsternakkaa ja perunaa. Erityisesti halusin mukaan palsternakkaa, se kun on kivan mausteinen juures. Makeahkolla kastikkeella maustettuna siitä tuli vieläkin maukkaampi.

Hunajakasvikset

2-5 porkkanaa
2-5 palsternakkaa
2-5 perunaa
suolaa
mustapippuria
2 rkl voita
2-3 tl juoksevaa hunajaa

1. Pese ja harjaa porkkanat, palsternakat ja perunat puhtaiksi, kuoriminen ei ole välttämätöntä
2. Suikaloi juurekset ja lado leivinpaperilla peitetylle pellille
3. Mausta suolalla ja pippurilla
4. Paista 200 asteessa n. 25min
5. Sulata voi mikrossa ja sekoita hunaja joukkoon
6. Ota pelti uunista ja valele kasvikset hunajaseoksella
7. Paista vielä n. 10 minuuttia
8. Tarjoa esim. pihvin tai uunilohen kanssa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti