lauantai 14. lokakuuta 2017

Viimeiset kylvöt ja istutukset

Vettä on näillä seuduin tullut viime viikon aikana runsaasti. Viimeiset porkkanat, perunat ja palsternakat sinnittelevät liejussa. Eilen kävin kaivamassa loput perunat ja väriporkkanat pois. Ei ollut kivaa, mutta sainpahan mutahoidon käsilleni. Porkkanat olivat ihan harmaita, mutta kyllä ne jynssäämällä paljastuivat ihan oikeiden porkkanoiden värisiksi.

Talvivalkosipulit ovat poltelleet kaapissa jo jonkin aikaa, ja eilen sain ne sitten maahan. Istutin 20 lihavaa Alexandra-valkosipulin kynttä maahan, jonka olin jo etukäteen kalkinnut ja lannoittanut. Samaan laatikkoon laitoin myös palsternakkaa pari riviä. Voipi olla, että tuli rivit vähän liian tiheään, mutta ei voi mitään enää.



Samalla reissulla istutin myös liljojen sipuleita, toinen oli pinkki Stargazer ja toinen valkoruskea Tango capuchino. Kylmäkäsittelyn vaativia kukansiemeniäkin oli messissä, mutta en vielä uskaltanut niitä kylvää, etteivät ehdi itämään ennen tarven tuloa.

Viime viikolla lämpötila taisi yhtenä yönä käväistä nollan seutuvilla, koska auton lasit olivat jäässä. Patio toimittaa tällä hetkellä meillä kellarin virkaa, joten pakkaset eivät vielä oikein olisi tervetulleita. Jossain vaiheessa haen kylmälaukun potaattien suojaksi. Samalla yritän syödä kasviksia mahdollisimman paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti