perjantai 7. huhtikuuta 2023

Lumiruukkuja rivissä

Takapihalla on vielä lumenrippeitä jäljellä, joten ajattelin laittaa siemenlaatikon pohjalta löytyneet kukansiemenet ulos itämään. Vielä ehtivät saamaan kylmäkäsittelyn ennen kuin kevät vie lumet. Sinne siis peittelin lumen alle harjaneilikan, sormustinkukan ja kolmen erilaisen akilleijan siemenet. Olivat jo monen vuoden vanhoja, mutta katsotaan, onko itävyys säilynyt. Talvikylvöt kun eivät paljoa hoitoa vaadi ainakaan nyt vielä.

Sisätiloissa kelloköynnökset on jo puolimetrisiä ja kävin tänään ostamassa niille korkeammat köynnöstuet. Siirsin ne myös lopullisiin astioihinsa, sillä kohta taimia ei olisi enää pystynyt uudelleenistuttamaan. On muuten hyvin tarttuvainen ympäristöönsä, kasvi kiertyy tiukasti ja nopeasti tukeen kiinni! Nyt kasvit joutuvat majailemaan lattialla, jossa on vähemmän valoa kuin ikkunalla, toivottavasti selviävät ulosvientiin saakka!

Paprikoiden ja chilien kasvaminen on ollut hidasta. Harkitsen niiden siirtämistä keittiön ikkunalaudalle, jossa ne pääsisivät aamuaurinkoon. Tosin sitä ei kestä kauaa, mutta se voisi olla tehokkaampaa kuin laiska iltapäivän aurinko. Muutamiin lehtiin on ilmestynyt vaaleaa peitettä, ehkä se vähentää niiden elinvoimaa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti