sunnuntai 16. huhtikuuta 2023

Kylvöaika saa tulla

Takana tuottoisa viikko, viljelypalstan penkit saatettu kylvökuntoon! Onneksi tuli perattua suurin osa rikkaruohoista pois jo syksyllä, joten nyt jäi tehtäväksi lähinnä penkkien muotoilu ja mullan levitys. Kreivin aikaan tein tämän työn, sillä kevätaurinko oli jo kuivattanut savisen palstani päälikerroksen koppuraksi. Ahkeralla harauksella sain möykyt vielä rikki ja sekoittumaan mullan kanssa. Viime vuonna käytäville levitetty hiekka oli melkein maan nielemä, joten uusi hiekkakerros tarvitaan, että rikkaruohot pysyvät pois.

Kunnostin myös yrttimaan, ja siinä saikin sitten huhkia vanhojen juurakoiden kanssa, mutta nyt on sekin vain taimia vailla. En tiedä vieläkö juurakoista olisi elämää löytynyt, mutta kannoin ne surutta kompostiin, nyt on aika vaihtaa monivuotiset kasvatettavat myös. Sahailin myös kehikkoja vähän pienemmiksi, että välit pystyy siistimään siimaleikkurilla. Yrttimaan puolella käytävät saavat olla vihreinä.

Sää on ollut mitä hienoin palstalla puuhailuun. Aurinko paistanut, linnut laulaneet ja perhoset lennelleet. Vettä palstalle ei vielä tule, joten varsinaiset kylvöt saavat vielä odottaa. Ja onhan nyt vielä aikainen kevät. Enkä ole sitä paitsi tehnyt vielä viljelysuunnitelmaakaan! Sen piirustelu onkin vuorossa seuraavaksi. Siemenperunat pitäisi myös jo ostaa, ne melkein voisi jo laittaa maahan. On tämä kevät niin mukavaa aikaa!




1 kommentti:

  1. Olet ollut toimelias jo nyt. Sitten on hyvä lähteä kylvämään ja istuttamaan, kun aika koittaa. Aivan ihana taustakuva blogissasi muuten!

    VastaaPoista