sunnuntai 26. syyskuuta 2021

Ruoka-aitta sulkeutumassa

Palstan sato on nyt melkein korjattu talteen. Viime viikon pakkasyö teki tomaatinvarsista ruskeita, joten oli aika ottaa ne sisään loppukypsymisen ajaksi. Luulen, että lämpimässä moni puolikypsä muuttaa värinsä vielä punaiseksi. Puikulaperunat nostin myös, mutta harmikseni perunarutto oli ehtinyt levitä varsista joihinkin mukuloihin myös. Mutta hyviäkin yksilöitä oli paljon. Kahdeksasta siemenperunasta tuli puoli sankoa jälkikasvua.

Tänä vuonna muutama vuosi sitten istuttamani marja-aronia marjoi ensimmäistä kertaa niin paljon, että päätin jatkojalostaa marjat. Sellaisinaan ne eivät makuhermoja hemmotelleet, tuli jotenkin mieleen pihlajanmarja siitä suuta irvistykseen vetävästä mausta. Mutta keittelin marjoista ensin vähässä vedessä mehua ja sitten lisäsin hillosokeria ja tadaa, minulla olikin purkillinen varsin mukavan makuista ja väristä hyytelöä. Luulen, että maistuu erinomaiselta esimerkiksi nokkoslettujen kanssa.

Rivillinen porkkanoita on vielä maassa, mutta muuten palsta olisi kääntämistä ja perkaamista vailla. Syyskesän kosteus riehaannutti rikkakasvit uuteen nousuun ja yleisnäkymä palstalla on aika sekainen. Mutta toivottavasti tulossa on vielä kuulaan aurinkoisia syyssäitä tulevalle kuntosalilleni.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti