Saturday, October 17, 2020

Valmistautumista ensi vuoteen

Ensimmäinen pakkasyö on koettu täällä 1b-vyöhykkeelläkin. Palsta on jo kutakuinkin talvikunnossa, penkit käännetty ja perattu, kuolleet kasvit kerätty pois, taimia siirretty. Nyt olisi syyskylvöjen aika. Palsternakat taidan kylvää jo nyt, sillä tämänvuotinen sato siitä juureksesta oli mitätön, sain vain muutaman lyijykynänpaksuisen luiron. Mutta ne olivatkin keväällä kylvettyjä. Jospa syyskylvö antaisi siemenille vähän etumatkaa. 

Kävin läheisellä tallilla hakemassa hevosenlantaa. Se saa tuleentua vielä talven yli, ja keväällä onkin sitten luonnonmukaista lannoitetta penkkeihin sekoitettaviksi. Toinen komposteista on myös siinä kunnossa, että sitäkin voi lannoitteeksi laittaa. Muhikoon sekin talven yli ennen sihtausta.

Listasin myös siemenpussini ja heitin tyhjät pois. Muistiinpanot olemassa olevista siemenistä on hyvä olla olemassa siinä vaiheessa, kun siemenhyllyt tammi-helmikuussa alkavat taas kiinnostaa. Kukkien osalta taidan pärjätä omilla siemenillä ensi vuonna! 

Onneksi viljely ei lopu ilmojen kylmenemiseen ulkona. Versoja ja ituja voi kasvattaa pitkin vuotta. Mungpavut ja herneet ovat aina varma valinta.No comments:

Post a Comment