lauantai 26. lokakuuta 2019

Talvilepoaika

Palsta on saateltu talviteloille. Viimeisimpänä toimena levitin penkkeihin 25 kg kalkkia ja käänsin lapiolla koko aarin kerralla. No, ottihan se vähän selkälihaksiin, mutta tulipahan tehtyä. Keräilin myös pois mustuneet varret ja muut törröttäjät. Rikkaruohot jätin käytäville, onpahan sitten keväällä taas perkuutöitä ennen kylvöjä.

Sisätiloihin palattuani kävin siemenpussit läpi ja tein olemassa olevista siemenistä listauksen ensi kevättä varten. Aika paljon onnistuin keräilemään siemeniä myös omista kukista. Talvikylvöjä aion kokeilla uudelleen, se oli niin helppo tapa saada kestäviä taimia. Erityisen innolla odotan, saanko kärhöjä lisättyä siemenestä. Pihassa Ville de Lyonit kukkivat niin kauniisti, että soisin niitä olevan enemmänkin, vaikka palstallakin.

Aika hyvin olen saanut jo kulutettua sadoksi saatuja juureksia. Kyssäkaalet, lantut ja punajuuret on syöty uunijuureksina ja kasvissosekeittoina. Okei, onhan niitä vielä pakkasessa, mutta jääkaappiin alkaa taas mahtua muutakin kuin satoa.

Paprikat toin jo hyvissä ajoin sisälle jatkamaan kasvuaan, ja nyt ne vihdoin alkavat olla kypsiä. Ei olisi Suomen kesän pituus riittänyt niille. Kauniita keltaisia viisisenttisiä paprikoita on kiva katsella, ihan kelpo huonekasveja ovat!

Huomenna siirrytään taas talviaikaan, ja illat pimenevät kertaheitolla. Enää ei palstalla häärittäisi arki-iltoina, mutta onneksi hommat on jo hoidettu. Nyt vaan odottelemaan seuraavaa kasvukautta. Ja aurinkoa.


2 kommenttia:

  1. Kiva blogi, sopisi Suomen puutarhaliiton blogit -sivuille.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, lämmitti "pöytälaatikkorunoilijan" sydäntä 😊

    VastaaPoista