tiistai 30. heinäkuuta 2019

Spagettikurpitsa-tattihöystö

Ostin keväällä Annalan taimitorilta spagettikurpitsan taimen, ja nyt ensimmäinen kurpitsa päätyi tattihöystöksi. Käytin viimevuotisia kuivattuja herkkutatteja, sillä tänä vuonna sienet eivät ole vielä nousseet.

Spagettikurpitsa-tattihöystö

n. 900 g spagettikurpitsa
50 g kuivattuja herkkutatteja
1 dl parmesaania raastettuna
3 valkosipulinkynttä
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl ruokakermaa
tuoretta persiljaa
suolaa
mustapippuria

1. Liota kuivattuja tatteja viileässä vedessä n. tunti
2. Raasta parmesaanijuusto
3. Pilko valkosipulinkynnet pieniksi
4. Silppua persilja
5. Halkaise spagettikurpitsa pituussuunnassa kahtia ja paista uunissa 200C:ssa n. 45min, leikkauspinta alaspäin. Poista keskikohta siemenineen ja riivi loppu kurpitsa haarukalla spagetiksi.
6. Valmista tattihöystö kuumentamalla öljy paistinpannussa, kuullottamalla valkosipuli öljyssä ja lisäämällä kuiviksi puristellut sienet joukkoon. Varo rasvan roiskumista. Anna kypsentyä.
7. Lisää riivitty spagettikurpitsa, persilja, parmesaani ja kerma. Sekoita, mausta suolalla ja pippurilla ja anna hautua hetken, niin että juusto sulaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti