perjantai 3. toukokuuta 2019

Lierihattu kierrätyskankaasta

Käväisin kierrätyskeskuksessa shoppailemassa, ja mukaan tarttui muun muassa mukavan vihreä verhona toiminut kangas. Minä näin siinä sieluni silmin tulevan hatun puutarhahommiin. Tähän asti olen pärjäillyt lippalakin ja aurinkolasien kanssa, mutta tänä keväänä käräytin korvanlehteni ylenpalttisessa auringonpaisteessa huhkiessani. Lieristä olisi ollut apua. Olen etsinyt kunnon lierihattua jo pitkään, mutta kokeilemani ovat aina olleet liian pieniä. Mulla kun sattuu olemaan iso pää ja paksut hiukset. Ei ole kivaa, jos vanne puristaa päätä. Siispä päätin väkertää hatun itse.

Katselin hieman mallia netissä olevista itse tehdyistä hellehatuista ja aloin sitten piirtämään kaavaa hatulle, jonka sisämitta olisi 63-64cm. Tällöin ei kampauskaan menisi ihan littanaksi. Suunnittelin hatun pääosan kuudesta kiilasta, ja lierin edestä pidemmäksi kuin takaa. Laitoin lieriin kovikekankaan ja päälliseen tukikankaan, koska kangas oli melko ohutta. Oppirahoja joutui tietysti ensimmäistä kertaa tekiessä makselemaan, eikä puutarhahattu kaikilta osin kestä tarkempaa tutkimista. Ensimmäinen versio muistutti elävästi Pekka Puupään hattua, koska pääosan kiilat olivat liian korkeita. Pari vekkiä niskaan ja tsadaa, siitä tuli oikein veikeä!



Sen verran juttu alkoi kuitenkin hatuttaa, että päätin tehdä uuden yrityksen parannetulla kaavalla, tällä kertaa paksuhkosta harmaansinisestä pellavasta. Otin vähän kuviakin eri vaiheista, jos joku haluaa ruveta vastaavaan puuhaan. Oikein hauska projekti oli, ja saatan tehdä muitakin hattuja! Kumpikin näistä nimittäin päätyy käyttöön.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti