torstai 11. lokakuuta 2018

Palsternakkapiirakka

Olen joskus hankkinut sähköisen sipulisilppurin, ja olen sitä onnistuneesti käyttänyt muidenkin kasvisten pienentämiseen. Palsternakka oli tällä kertaa vuorossa, ja lopputulos muistutti erehdyttävästi mantelirouhetta. Palsternakassa on tosi omalaatuisen jännä mausteinen tuoksunsa, ja jotenkin siitä tulee mieleen joulu. Päätinpä siis tehdä kakkukokeilun. Koska rouhetta oli melkein litra, tein heti kerralla pellillisen porkkanakakun reseptiä mukaellen. Mmm, hyväähän siitä tuli!



Palsternakkapiirakka

6 munaa
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoa
3 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
1 rkl piparkakkumaustetta
1 rkl kanelia
9 dl palsternakkarouhetta
250 g voisulaa

Kuorrute:
100g maitorahkaa
100g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
1 dl tomusokeria

pähkinöitä koristeeksi


Valmistus:
1. Yhdistä kuivat aineet.
2. Vuoraa korkealaitainen paistopelti leivinpaperilla ja voitele se.
3. Sulata voi.
4. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
5. Lisää jauhoja, rouhetta ja voisulaa vuorotellen taikinaan. Sekoita varovasti.
6. Levitä taikina pellille ja paista 200C 30min.
7. Piirakan jäähtyessä sekoita täytteen ainekset esim. pakastepussissa.
8. Leikkaa kulma auki pakastepussista ja pursota kuvioita paloiksi leikatulle piirakalle. Täyte ei riitä peittäväksi kerrokseksi koko pellille. Koristele pähkinöillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti