sunnuntai 30. syyskuuta 2018

Winter is coming

Niinpä on taas päässyt käymään, että syksy on tullut, ja palstaa on taas saatettu talvikuntoon. Viimeisetkin porkkanat, palsternakat ja lantut on nostettu, ainoastaan ruusukaalit jätin vielä kasvattelemaan pieniä kaalinkeriään. Ja maa-artisokat myös ovat suurimmaksi osaksi vielä maassa. Ihan hyvä määrä kasviksia sain, mutta esimerkiksi porkkanat olivat tänä vuonna paljon pienempiä kuin viime vuonna. Liekö kuivuus syynä. Palsternakasta tuli hyvä sato, mullahan oli sitä sekä syys- että kevätkylvettynä. Koossa ei kyllä näkynyt mitään eroa.

Vielä täytyisi perata rikkaruohot penkeistä, levittää hevosenkakat päälle ja kääntää maa. Myös muutamia jänniä syyskylvöksiä on tiedossa, keräsin nimittäin valkosipulin itusilmuja talteen, ja ne pitäisi käydä istuttamassa maahan samoin kuin muutamat kynnetkin. Ja taidan myös syyskylvää muutamia kukkiakin.

Nikkaroin jämälaudoista öttiäisille talvehtimispaikan. En tiedä olinko liian myöhässä, mutta ehkä ensi vuonna sitten saadaan hotelliin asukkaitakin. Sisustuksena on mm. käpyjä, kaarnaa, risuja ja oksia. Ehkä kelpaavat jollekin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti