sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Aherrus on alkanut

Kevättyöt palstalla ovat lähteneet käyntiin. Ensimmäiseksi tarvittiin sahaa ja porakonetta, sillä rakensin ylijäämälaudoista tulevalle yrttimaalleni kehikon, johon istutan monivuotisia yrttejä. Yksi lavakaulus on jo toimittanutkin yrttimaan virkaa, mutta siinä kasvanut piparminttu on jo melkein vallannut koko laatikon. Olkoon minttu siellä yksikseen ja tuohon uuteen kehikkoon istutan sitten jotain vähän paremmin kurissa pysyviä yrttejä. Odotan innolla kevään taimitapahtumia.

Kaivoin myös maa-artisokkapenkin ylös, ja poistin vielä jäljellä olevat mukulat. Tänä vuonna istutin takaisin vain kymmenkunta mukulaa, sillä sato viime vuonna oli aivan liian runsas. Niinpä aika paljon jäi sadosta jäi syömättä. Kokoakin mukuloilla oli, parhaat painoivat 500g/kpl! Keiton teki siis melkein yhdestä mokomasta. Kevään mittaan pupujussit ovat käyneet kaivelemassa penkkiä ja maistelleet näkyvissä olleita mukuloita. Nyt vein niille kompostiin oikean herkkuapajan ilman kaivamisen vaivaa. Toivottavasti eivät saa kovasti ilmavaivoja.

Kaikenlaisia uusia penkkijärjestelyitäkin on tehty lisäpalstan puolella, ja siirsimme mm. raparperin paremmalle paikalle. Saapi nähdä mitä tykkää siirrosta, sillä osa paksua oranssia juurta jäi tulematta mukaan. Kurttuisia lehtiä oli kuitenkin jo terhakkaasti kasvamassa.

Tänään väkersin tämän kevään ensimmäiset sanomalehtipotit, kun koulin parikymmentä pikkuista samettikukan tainta kasvamaan yksikseen. Palmu- ja ruusukaalit saavat vielä odottaa, sillä niissä on vasta sirkkalehdet näkyvissä. Purkit ja purnukat ovat kuitenkin lisääntymään päin! Kunpa muistaisin kastella kaikkia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti