keskiviikko 30. elokuuta 2017

Viikon resepti: Intialainen cashew-pinaattikorma

Yleensä olen tämän ruoan tehnyt tavallisesta pinaatista, mutta koska pinaattiviljelmäni keskittyivät tänä vuonna lähinnä kukkimaan, käytin tähän uudenseelanninpinaattia. Ja tietty porkkanat ja sipulitkin tulivat omalta palstalta. Ruoka on mausteisen makeahkoa, ja sopii esimerkiksi teeleivän kanssa syötäväksi. Tai sitten jonkun intialaisen kanacurryn seuralaiseksi.

Cashew-pinaattikorma

2 dl cashewpähkinöitä
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 mieto chili
3-4 rkl öljyä
2 porkkanaa
2-3 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl jauhettua korianteria
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
2 tl kokonaista fenkolia
200 g ananasmurskaa
1-2 dl vettä
2 dl kermaa
200 g tuoretta pinaattia/ uudenseelanninpinaattia
1-2 tl suolaa
mustapippuria
2 rkl sitruunamehua

1. Pilko cashewpähkinät hieman pienemmäksi rouheeksi
2. Pilko sipuli, valkosipuli ja chili pieneksi, kuutioi porkkana
3. Kuumenna öljy kattilassa, ja hauduta siinä pähkinöitä, inkivääriä, chiliä, fenkolia ja sipuleita muutama minuutti
4. Lisää korianteri, paprika, kurkuma ja porkkana ja hauduta muutama minuutti
5. Lisää vesi ja ananasmurska ja hauduta n. 15 minuuttia, että porkkanat kypsyvät
6. Soseuta kastike sauvasekoittimella ja lisää kerma
7. Lisää pinaatti ja hauduta n. 5-10 minuuttia
8. Mausta lopuksi suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla
9. Lisää lopuksi tarvittaessa hiukan vettä




2 kommenttia:

  1. Varmasti herkullista. Kiva kun olit laittanut ohjeen mukaan. Kiva kun kävit osallistumassa arvontaan blogissani. Mukava saada uusia blogikavereita.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa herkulliselta, kiitos reseptistä! Pinaatti ja uudenseelannin pinaatti tekivät runsaan sadon, joten uudet reseptit niistä ovat tarpeen. Mukavaa loppuviikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

    VastaaPoista