lauantai 10. kesäkuuta 2017

Viikon resepti: Nokkosletut tonnikalatäytteellä

Kevään siemenhuumassa tulin ostaneeksi myös nokkosen siemeniä. En ruvennut niitä kuitenkaan kylvämään, sillä huomasin näitä vitamiinipommeja kasvavan myös luonnostaan palstan laitamilla. Keräsin nokkosista latvukset, riivin ne kotona lehdiksi, huuhtelin kylmällä vedellä, ryöppäsin kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ja pilkoin veitsellä pienemmiksi. Osan pakastin desin annospusseissa talven varalle ja lopuista tein lettuja. Maistuivat oikein hyvin suolaisen täytteen kanssa.

Nokkosletut (4kpl)

1 muna
2,5 dl maitoa
1,25 dl vehnäjauhoa
1 dl ryöpättyä nokkosta silputtuna
1/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
voita paistamiseen

Täyte:
1 dl turkkilaista jogurttia
1 prk tonnikalapaloja vedessä
sitruunapippuria

Valmistus:
1. Riko munan rakenne vatkaamalla, lisää maitoa ja jauhoja vuorotellen ja sekoita tasaiseksi
2. Lisää ryöpätyt nokkoset, suola ja mausteet.
3. Sekoita tasaiseksi ja anna turvota puoli tuntia.
4. Valmista täyte. Valuta vesi tonnikalasta, sekoita turkkilaiseen jogurttiin ja mausta sitruunapippurilla.
4. Kuumenna levy, ja paista letut voissa.
5. Lisää täytettä letulle ja kääri rullalle. Tarjoa välittömästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti