sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Vuoden 2023 kasvatukset aluillaan

Vuoden 2023 ensimmäiset siemenet kylvetty! Vielä siis harrastus on hengissä, vaikka viime vuonna postauksia tuli tehtyä luvattoman vähän muista kiireistä johtuen. Viime vuotinen sato jäi surkeaksi, koska kesä oli ennätyskuiva. Nyt sitten sitäkin suuremmalla innolla odottelemaan säiden haltijan tämänvuotista settiä. Sateita ainakin tilaukseen!

Aloittelin kylvämiset chileistä ja paprikoista. Chili on keltainen ’Hot lemon’ ja paprikat pieniä punaisia snack-paprikoita ja keltaisia isoja vihannespaprikoita. Aina yllätyn siitä, miten vähän siemeniä noissa kaupan siemenpusseissa on. Ehkä pitäisi vaan kylvää syöntipaprikoiden siemeniä, takavuosina nekin menestyivät hyvin. 

Kukkaosastoa kylvöissä edusti kelloköynnös. Sen siemenet muuttuivat jännän limapintaisiksi, kun niitä liotteli vedessä suositellun tunnin ajan. Olisi ihanaa saada köynnöstävä kasvi patiolle! Viime vuonna kasvatin keijunmekkoa ja alun niirailun jälkeen se alkoi kuin alkoikin kukkia. Tänä vuonna aion hankkia paremman köynnöstuen!

Ensimmäiset purkit on nyt siirreltävinä ja kasteltavina. Toivotaan hyviä itämisiä!



2 kommenttia:

  1. Onnea kylvöillesi. Minä aloitin kelloköynnöksestä ja seuraavana on vuorossa chili.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika samanlainen aloitus myös sinulla :). Pikaista itämistä myös sinun kylvöksillesi!

      Poista