Viime päivät olen kerännyt metsien aarteita syötäväksi ja säilöttävästi. Herkkutattivuosi on ollut hyvä, ja sain taas täydennettyä tattivarastoa pitkäksi aikaa. Eilenkin vielä löytyi riittävästi I- ja II-luokan tatteja pastaa varten. Ja nyt vihdoinkin palstalla viljelty persilja pääsi käyttöön. Pannulle päätyi myös oman sadon valkosipulia. Ruokaa tehdessä kuuntelin Spotifyistä Italian cooking music -listaa, ihan mukavaa kuunneltavaa, vaikka vieressä pöhisevä sienikuivuri latistikin tunnelmaa ;).
Herkkutattipasta (4:lle)
250 g spagettia
1 L tuoreita siivutettuja herkkutatteja
3 valkosipulinkynttä
kourallinen persiljaa
1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl parmesaaniraastetta
1. Keitä spagetti ohjeen mukaan
2. Haihduta neste sienistä kuumentamalla niitä kuivalla pannulla
3. Silppua persilja ja pilko valkosipuli
4. Kuumenna oliiviöljy toisella pannulla ja lisää valkosipuli kypsymään
5. Lisää paistetut tatit öljyyn ja anna maustua hetken
6. Lisää spagetti ja persilja sienten joukkoon
7. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita hyvin
8. Kaada tarjoilukulhoon ja ripottele päälle parmesaniraaste
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti