Tänä vuonna kylvin sipulipenkin kylkeen tyhjäksi jääneeseen riviin keräkaalta. Tiesin jo kokemuksesta, että kaalikasvit saavat palstalla lehtiinsä pitsikuvion alta aikayksikön. Näin kävikin, mutta reikäisinäkin ne kasvoivat kokoa. Eilen sitten yllätyksekseni havaitsin, että pieniä kaalinpäitä oli kehittynyt seitsemän kappaletta. Ja kun kuorin päälimmäiset risat lehdet pois oli sisälmys ihan kunnollista ehjää lehteä. Joten paistettua kaalta tekemään. Helppoa herkkua! Tarjoile vaikkapa raejuuston kanssa.
Paistettu kaali
paistinpannullinen suikaloitua keräkaalta
voita
suolaa
suolaa
(pippuria)
(hunajaa)
Suikaloi kaali ja paista paistinpannulla voissa, ensin matalalla lämmöllä, että vesi haihtuu ja kaali pehmenee, lopuksi ruskista korkeammalla lämmöllä. Mausta suolalla. Voit lisätä myös pippuria ja hunajaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti