keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Lanttusupikkaat

Pakastin on edelleen kesän jäljiltä aika piukassa, ja nyt olenkin ottanut asiaksi tehdä sinne tilaa. Olen pitkään ihmetellyt karjalanpiirakoihin käytettyä täytettä. Karjalanpiirakoiden pitäisi riisipuurotäytteineen olla perinteisistä perinteisintä suomalaisruokaa, mutta mutta... harvemmin olen törmännyt kotosuomessa riisiviljelyksiin. Tein siis ruiskuoreen ehkä vielä perinteisempiä piiraita, lanttusupikkaita pakastetusta lanttusoseesta. Näiden kanssa ei tarvinnut tuskailla rypytystekniikankaan kanssa. Kiitos takavuosien kotitaloustuntien, pulikalla syntyi suht pyöreitä ja ohuita piirakankuoria.

Lanttusupikkaat (12 kpl)

Täyte:
400 g ( n. 3 dl) lanttusosetta
1 tl suolaa
2 tl hunajaa
1 kananmuna

Kuoritaikina:
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 dl vettä

Voita voiteluun

Valmistus:
1. Sulata lanttusose ja sekoita siihen suola, sokeri ja kananmuna. Kananmuna ei ole pakollinen, mutta pitää täytettä koossa, jos sose on vetistä.
2. Valmista kuoritaikina sekoittamalla ainekset keskenään.
3. Tee taikinasta pötkylä ja jaa se kahteentoista osaan.
4. Pyöritä palat palloiksi, litistä kakkaroiksi ja pinoa kuivumisen estämiseksi.
5. Kauli piirakkapulikalla kakkarat ohuiksi pyöreiksi lätyiksi, käytä paljon ruisjauhoja, että lätty pyörii alustalla. Pinoa valmiit lätyt kasaan.
6. Täytä kuoret lanttusoseella. Laita sosetta maltillisesti vain kuoren toiselle reunalle, taita puolikuuksi ja painele haarukalla kiinni.
7. Paista supikkaat 225-250C: ssa n.15 minuuttia
8. Sivele supikkaat sulatetulla voilla, ja laita liinan alle pehmenemään.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti